Саопштење Градског одбора Српске напредне странке у Врању поводом изјаве Зорана Антића у емисији „Егзит“ на телевизији „Ритам“

У саопштењу се каже да је после реаговања на интервју Зорана Антића у „Врањским новинама“, Градски одбор Српске напредне странке у Врању заузео став да више не одговара на прозивке и неистине овог како кажу, псеудо политичара који је у сумраку своје политичке каријере. “Међутим, гомила гнусних неистина и лажи које је изрекао гостујући 9.фебруара у емисији „Егзит“, нас обавезује да се огласимо поводом тога, а у интересу правде и грађана Врања, – каже се у саопштењу Градског одбора Српске напредне странке у Врању.
У саопштењу се још и каже:

У поменутој телевизијској емисији између осталог, екс градоначелник је изашао са тврдњом да су „челници врањског одбора СНС у једној кафани у селу Житорађа код Владичиног Хана примили износ од 65 милиона динара намењених куповини изборне воље овдашњих бирача“. Наравно да је ово НЕИСТИНА и ми одлучно ДЕМАНТУЈЕМО ову ЛАЖ! После ове неспретне изјаве и неистине, клевете и увреде на рачун руководства Српске напредне странке, бићемо принуђени да врањско правосуђе додатно оптеретимо још једним поступком против ове индивидуе.

Све раније увреде од стране овог локалног политичког медиокритета су заиста минорне у односу на ове веома озбиљне оптужбе, и оне показују заправо сву димензију политичке патологије која је део његовог политичког бића. Нисмо сигурни да ли је заиста свестан кривичних и политичких реперкусија својих оптужби без адекватних доказа и индиција, али оно што нас у СНС-у плаши јесте бесконачни капацитет његове деструкције. Можда би то требало да се запитају „његови“ из Комитета,  док још увек не буде касно и за њега, али и за њих. Знамо да процес спознаје горког опозиционог хлеба није лак и пријатан и да не прија политичка инфериорност без камера, рефлектора, Фиделовских говора и лажних аплауза. Али све то није разлог да се по сваку цену излази у јавност са неозбиљним и неистинитим тврдњама, неоснованим блаћењем својих политичких противника. Као да се господин Антић из петних жила труди да докаже и себи и јавности тачност и истинитост неких наших цитата из предходног саопштења.

Желимо да поручимо господину Антићу да се Српска напредна странка не бави подземним политичким активностима и куповином изборне воље грађана, јер нема политичког резона да странка која ужива поверење 50 % бирача ради тако нешто. То је господине, екс градоначелниче, ипак патент и манир неких ваших бивших политичких вођа. Српка Напредна странка осваја срца бирача паметном и одговорном политиком, одлучним вођством Александра Вучића и поштеним и напорним радом. Не желимо да се бавимо генезом његове мизантропије према Напредној странци, али ако за ово време није научио лекцију из свог политичког и личног пораза никада и неће! Џорџ Сантаја је имао изреку: „Народ који заборавља своју историју, осуђен је да му се она понавља“. У овом случају, у локалним политичким оквирима имамо политичара који ће бити вишеструки понављач – каже се у саопштењу ГрО СНС у Врању.

Подели: