Важне одлуке Градског већа

На седници Градског већа, највише полемике изазвала је Одлука о покретању поступка за давање у закуп пословног простора у јавној својини, прикупљањем писмених понуда која се односи и на закуп просторија које користи Радио телевизија Врање.

– Цену од 600 динара за закуп једног квадратног метра пословног простора предложио је судски вештак, а Градско веће је затражило и мишљење Пореске управе – рекла је на конференцији за новинаре портпаролка ГВ Зорица Јовић

На данашњој седници, између осталог, утврђен је и Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Врање, који ће разматрати Скупштина, а надлежно министарство дати сагласност. Планирана средства за ове намене из буџета града износе 35 милиона динара.

Донето је и решење о утврђивању цена услуга превоза путника у јавном линијском превозу на територији града Врања. Цене ће бити више за 10 одсто, али је у плану да се повећа број повлашћених корисника. Последња корекција цена била је половином 2014. године.

Подели: