Пријем кандидата за професионалне војнике

У касарни „1300 каплара“ у Врању и бази „Југ“ у Бујановцу у понедељак 13. фебруара почиње пријављивање кандидата за попуну радних места професионалних војника у 4. бригади Копнене војске.

Могу да се пријаве кандидати стари до 30 година који су служили војни рок са оружјем. Потребно је да понесу личну карту и спортску опрему. На дан пријаве, реализоваће се први део селекције који подразумева  лекарски преглед и проверу физичких способности, уколико временски услови буду дозвољавали. Кандидати ће попунити и изјаву о достављању потребних докумената до 28. фебруара 2017. године.

По завршетку прегледа и провере физичких способности, кандидати ће бити обавештени о термину када ће бити извршена психолошка процена у Војној болници Ниш, што представља други део селекције.  Уколико резултати буду позитивни кандидати се упућују на здравствено-медицинску процену, такође у Војну болницу Ниш, у оквиру треће селекције. Трошкове путовања сносе сами кандидати.  Важно је да се на пријаву и остале термине селекције за пријем, кандидати јаве правовремено.

На основу добијених резултата, комисија за пријем ће формирати ранг-листу кандидата, на основу које ће са најбољим бити закључен уговор о раду на шест месеци, почевши од 15. маја 2017. године.

Остали кандидати ће бити у евиденцији и конкуренцији за избор за наредни пријем који буде одобрен од стране Министарства одбране Републике Србије, о чему ће бити обавештен писаним путем на кућну адресу.

– Позивамо Вас да ступите у строј одважних и радите у јединици која има велики углед у народу на овим просторима. Будите професионални војници, достојни својих предака и спремни да обезбеде сигурну будућност наредних генерација. Наша Србија заслужује то. Напредовања и усавршавања су саставни део професије. Зато бирајте да будете међу одабранима и на најбољи начин радите свој посао. Обезбедите себи и својој породици здравствено осигурање. Радом у 4. бригади Копнене војске обезбедићете бенифицирани радни стаж три месеца годишње – наводи се у позиву Комисије за пријем.

Све додатне информације о начину пријављивања заинтересовани кандидати могу добити на сајту Министарства одбране и Војске Србије.

Подели: