Конкурс за средњошколце у оквиру кампање ,,Европа, то си ти“

За све ученике средњих школа из 34 општине југоисточне и југозападне Србије у којима се реализује програм Европски ПРОГРЕС раписан је конкурс у оквиру кампање Европа то си ти.

Заинтересовани ђаци заједно са својим професорима треба да предложе пројекат који би допринео квалитетнијем образовању и унапређењу услова за рад и учење у оквиру школе. Тим који буде имао најбољу идеју добиће средства да свој пројекат спроведе у дело. Пријаве се прикупљају до 10. марта 2017, након чега ће путем сајта Европа то си ТИ бити организовано гласање за осам најбољих предлога, четири из југоисточне и четири из југозападне Србије. Осам тимова чији пројекти освоје највише онлајн гласова ће затим учествовати у полуфиналном такмичењу у Нишу где ће се надметати у знању о темама које се тичу Европске уније и процеса европских интеграција, представљених у апликацији Европа за понети.

Финално такмичење ће бити одржано у Новом Пазару у мају, а два тима који победе добиће средства у вредности од 100.000 динара за спровођење свог пројекта у дело. Детаљне информације о пријављивању, правилима и гласању, заинтересовани ученици и школе моћи ће да пронађу на сајту evropatositi.rs.

Конкурс за ученике и њихове средње школе део је информативно-едукативне кампање „Европа, то си ти“, коју финансирају Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Републике Србије преко развојног програма Европски ПРОГРЕС.

Подели: