Током празника заплењено скоро 90.000 евра

Царински службеници су на граничним прелазима Градина и Батровци током протеклих празника у неколико случајева запленили скоро 90.000 непријављених евра.

На граничном прелазу Градина је приликом излазне контроле 18. фебруара заплењено 20.000 евра. Новац је заплењен приликом детаљне контролe аутомобила немачких регистарских ознака, којим је путовао брачни пар турских држављана.

На истом граничном прелазу, такође на излазу из земље, детаљној контроли подвргнут је и аутомобил бугарских регистарских ознака, којим је путовао 36-годишњи држављанин Бугарске. Он је рекао да нема ништа да пријави, да би цариник након тога испод возачког седишта пронашао 36.000 евра.

На овом прелазу су два девизна прекршаја откривена и 15. фебруара. Том приликом је код двојице немачких држављана турског порекла, који су заједно путовали пронађенa 41.000 непријављених евра. Истог дана на граничном прелазу Батровци код држављанина Србије албанског порекла пронађено је непријављених 32.150 швајцарских франака.

У свим случајевима је путницима враћен дозвољени износ од 10.000 евра, док је остатак привремено задржан до окончања поступка пред надлежним судом.

Подели: