Узми рачун и освоји стан у Београду

Влада Србије усвојила је правила наградне игре „Узми рачун и победи“ и наградни фонд.

Како је саопштено, међу главним премијама је шест станова у Београду. Новац за наградни фонд обезбеђен је из републичког буџета, а делом и од привреде. У том фонду су и 50 аутомобила „фијат 500Л“, три путовања у Њујорк, пет путовања у Париз за две особе и 10 летовања у Грчкој за две особе као и карте за Ролан Гарос.

Међу наградама су и путовања на Златибор и Стару планину, полисе животног и каско осигурања, бела техника (фрижидери, веш машине, машине за посуђе, микроталасне пећнице и блендери), лап-топ рачунари, телевизори, мобилни телефони, таблети и ваучери за куповину у трговинским објектима.

– Одзив грађана је фантастичан. Наградни фонд у којем су 742 награде у вредности је од 135,34 милиона динара. Један од станова који је у наградном фонду биће на локацији „Београд на води“, други у насељу „Степа Степановић“, а четири у насељу „Браћа Јерковић“ – рекла је министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић.

Упоредо са наградном игром „Узми рачун и победи“ почело је и такмичење општина и градова у прикупљању фискалних рачуна и слипова. Дванаест најактивнијих локалних заједница добиће wi-fi зоне са бесплатним интернетом у центру града, а пет првопласираних ће равномерно поделити Фонд за локална улагања од 100.000 евра. Ова средства су намењена за опремање школа, болница, вртића, паркова, о чему ће одлучивати сами грађани.

Најактивније локалне самоуправе у Србији су тренутно Бела Паланка, Димитровград, Бела Црква, Пландиште, Голубац, Сечањ, Прокупље, Младеновац, Босилеград, Раковица, Савски Венац и Тител.

Подели: