Врање оставило добар утисак на Сајму туризма у Београду

Град Врање учествује на 39. Сајму туризма у Београду који се одржава од 23. до 26. фебруара на Београдском сајму. Ове године учествује преко 1100 излагача из 56 земаља а по први пут присутне су Русија и Кина.

У мноштву шареноликих штандова и понуда Врање се издвојило традицијом, природним богатствима али и добрим јелом. У Понуди су Бесна Кобила, Врањска Бања, културно историјски споменици, ресторани и преноћишта. Све информације посетиоци могу да добију од запослених у Туристичкој организацији Града Врања који презентују град Врање на Сајму туризма. Ово је идеална шанса за привлачење нових туриста у Врање али и за размену искустава са осталим градовима.

Другог дана Сајма туризма, у петак 24. фебруара штанд Врања посетио је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић. С њим су разговарали градски већник за туризам и угоститељство, Мића Младеновић и директор Туристичке организације града Врања, Саша Иванов. У изјави за нашу медијску кућу ресорни министар Расим Љајић прокоментарисао је да је било разговора о развоју туристичких потенцијала града Врања али да ниједна сарадња није једнострана и не може кретати само са републичког нивоа већ да иницијатива треба кренути и са локаланог нивоа.

Након посете ресорног министра Расима Љајића на штанду града Врања приређена је презентација и дегустација традиционалних јела из Врања. Интересовање посетилаца је било огромно. Чувена самса нестала је за неколико минута. Осим самсе у понуди су биле и пите пропећ, зељаник и сукана баница. Од јела са роштиља пажњу су привукли ћевапи на жару и хајдучки ражњићи. Неизоставан део трпезе биле су и буткице, мућкалице и пилетина под сачем. Када је реч о слаткишима посетиоци су дегустирали црвенце, салчиће и брдарице. Посетиоци који су се затекли на штанду нису крили одушевљење. „Браво мајстори!“, „Све похвале!“, „Чули смо за чувену самсу, заиста је одлична.“, били су само неки од коментара посетилаца врањског штанда. У доброј атмосфери дан се привео крају а већина дегустатора изразила је жељу да у врањским специјалитетима ужива опет али у Врању.Трпезу за ову прилику прирепремио је ресторан из Врања „Градска меана“.

Представници Врања биће на Сајму туризма до 26. фебруара када се званично заврашава 39. Сајам туризма у Београду. За то време покушаће да на најбољи начин представе туристичке потенцијале Врања.

 

Подели: