Брза пруга и на југу Србије

На Железничкој станици у Врању приређена је свечаност поводом пуштања у саобраћај реконструисане и модернизоване деонице Врањска Бања-Ристовац дуге 17,7 километра на међународном железничком Коридору 10, између Ниша и Прешева којој су присуствовали премијер Александар Вучић и потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић.

На прузи Врањска Бања – Ристовац на железничком Коридору 10 возови ће уместо досадашњих 50 моћи да иду и до 120 километара на сат. На деоници дугој 17,7 километра у потпуности су замењени доњи и горњи строј, уграђен је нови колосек на отвореној прузи и у станицама Врањска Бања и Врање. Дуж пруге је решено одводњавање бетонским и земљаним каналима, док је у станицама урађен дренажни систем. Такође, уграђене су нове скретнице, осам путних прелаза, системи за сигнализацију и телекомуникацију, а положени су нови каблови дуж целе трасе. Пруга се налази на жележничком правцу Ниш–Прешево.

Радови на реконструкцији и модернизацији три „јужне“ деонице, у укупној дужини од 46,5 километара на железничком Коридору 10, почели су 18. априла, а вредност радова је 30,4 милиона долара.

Подели: