Председник Албаније, Бујар Нишани посетио Бујановац и Прешево

Председник Албаније, Бујар Нишани боравио је  у једнодневној посети општинама Бујановац и Прешево где живи већински албанско становништво.

У име Владе Србије, првог албанског председника који је дошао у Србију после 69 година, на административном прелазу Кончуљ, дочекао је председник Координационог тела  за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић.

Грађани су поздравили Нишанија махањем албанским заставицама. Нишанија су дочекали и председник општине Бујановац, Шаип Камбери и председник Скупштине општине Бујановац , Јонуз Муслију, који је и председник Националног савета Албанаца.

Нишани је поручио да су посета премијера Албаније Београду и посета премијера Србије Тирани , указале на важне тренутке за изградњу и учвршћивање односа две земље. „То се односи на право на образовање, потребу националних симбола, право на привредни развој који ће бити учвршћен даљим развојем и унапређењем односа између Албаније и Србије“, рекао је Нишани приликом боравка на југу Србије. Због посете Нишанија безбедност у Бујановцу  је била  повећана, али на улицама није било  видљиво присуство припадника полиције.

Шеф Координационог тела за југ Србије, Зоран Станковић сматра да би основни циљ посете председника Албаније Бујановцу и Прешеву могло да буде успостављање бољег разумевања и успешније сарадње између Србије и Албаније. То може да буде на добробит грађана који живе на овом простору и на простору Албаније“, рекао је Станковић Танјугу.

Подели: