Шешељ у Врању: Ако победим сарађиваћу са Владом

У оквиру председничке изборне кампање данас је у Врању боравио кандидат Српске радикалне странке за председника Србије, Војислав Шешељ. У просторијама Градског одбора Српске радиклане странке у Врању, Војислав Шешељ одржао је конференцију за новинаре. Он је истакао да је Српска радикална странка озбиљно схватила ове изборе иако функција председника републике нема значајне уставне надлежности у мирнодопском времену.

“Влада води унутрашњу и спољну политику док је председник ту да контролише и не може водити посебну политику у односу на Владу, али председник републике може бити контролор извршне, законодавне и судске власти“, појаснио је Војислав Шешељ.

На питање да ли ће сарађивати са Српском напредном странком с обзиром да они држе већину у скупштини, ако победи на изборима, Војислав Шешељ је одговорио потврдно и додао да ће сарађивати са Владом пре свега по питању спољне политике.

Шешељ је додао и да очекује више од 20 одсто гласова у првом кругу док канидату Српске напредне странке, Александру Вучићу предвиђа 40 одсто гласова.

Подели: