Врањанци најбољи на “Пажљивковој смотри” у Врњачкој Бањи

На републичком такмичењу о безбедности у саобраћају под називом “Пажљивкова смотра” које је одржано у Врњачкој Бањи прво место у категорији првог разреда освојили су ученици ОШ “Бранко Радичевић” из Врања, док су ученици другог разреда ове школе освојили треће место.

У категорији предшколаца, малишани из вртића “Дечја радост” из Врања освојили су друго место.

– Овај успех показује да је Врање једна од најуспешнијих локалних самоуправа у безбедности у саобраћају, а нарочито у раду са децом. Поред породице која је најбитнија у формирању ставова, веома је битна подршка школа и вртића за правилно учествовање у саобраћају – каже Игор Милановић, члан Савета за безбедност саобраћаја града Врања.

Циљ такмичења “Пажљивкова смотра” које је организовано под покровитељством „Савета за безбедност саобраћаја“ и „Агенције за безбедност саобраћаја“ уз подршку Савета за безбедност саобраћаја града Врања, био је да најмлађи провере и унапреде своје знање о безбедном учешћу у саобраћају.

Такмичења која су била подељена у три нивоа: школско, општинско и републичко обухватила су децу предшколског узраста као и првог и другог разреда из Темерина, Чајетине, Врњачке Бање и Врања.

Подели: