Завршени Дани мерака и севдаха у Београду

После два дана богатог културно уметничког програма, завршени су „Дани Врања“ у Београду које сваке године, традиционално организује Удружење Врањанаца „Жуто цвеће“.

Другог дана манифестације, у суботу, у срцу Београда, Кнез Михајловој улици, трубачки оркестар Ненада Младеновића извео је перформанс „Изгубљено јагње“ након којег су наступали чланови ГКУД „Севдах“. Играма и песмама из Врања привукли су велику пажњу пролазника који су са уживањем пратили њихов наступ.

Одржана је и Скупштина Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“. Почасни гост био је први човек Врања др Слободан Миленковић који је говорио о томе шта је све урађено у Врању у протеклом периоду и о даљим плановима руководства. Састанку је присуствовао и директор Туристичке организације Врања Саша Иванов.

Вечерњи сати били су резервисани за наступ бројних врањких извођача који су кроз богат културно уметнички програм представили традицију и културно наслеђе града у коме је рођен један од највећих српских књижевника Борисав Станковић. Поводом ,,Дана Врања“, 22. марта у ,,Атељеу 212“ глумци позоришта ,,Бора Станковић“ у Врању извешће представу „Ружа увела“ у режији Милана Нешковића.

Подели: