Наставља се сарадња са међународним организацијама

У Врању ће у наредном периоду, бити спроведена два пројекта захваљујући успешној сарадњи са међународним организацијама и постигнутих резултата, чуло се на састанку градоначелника Врања др Слободана Миленковића, градских већника Данијеле Милосављевић и Дејана Барјамовића и начелнице Одељења за привреду, економски развој и заштиту животне средине Јасмине Петровић са Ирмом Лутовац и Богданком Тасев Периновић.

Први пројекат се односи на промовисање инклузивних тржишта рада Западног Балкана, који ће финансирати Аустријска развојна агенција.

– Врање је испунило све критеријуме приликом израде Локалног акционог плана за запошљавање у 2017. години и отишло корак даље уводећи обуку радника, што је новина – рекла је Ирма Лутовац.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић рекао је да му је изузетно драго што је Врање изабрано да се ради локални акциони план за запошљавање за 2018. годину.

– Разговарали смо са локалним привредницима и обука радника се намеће као неминовност. Уколико желимо да отворимо нова радна места неопходна је перманентна подршка привредницима – рекао је Миленковић.

Други пројекат који ће бити реализован у Врању јесте подршка Ромима повратницима из земаља Западне Европе, који финансира УНДП, о чему је говорила Богданка Тасев Перуновић.

Подели: