Одржана обука за стрелце за противградну заштиту

У великој сали Скупштине града Врања, одржана је обука за стрелце за противградну заштиту. По речима Александра Јањића, градског већника за пољопривреду, агроекономију и развој села, у претходном периоду пољопривредници су имали велику штету узроковану од града, али тај проблем није на адекватан начин решаван.

„Осим финансијске подршке коју кроз субвенције пружамо пољопривредним произвођачима, донели смо одлуку и да унапредимо систем противградне заштите, који је на изузетно ниском нивоу. У том смислу већ смо извршили поправку 11 лансирних рампи, а врло брзо у функцију ће бити стављено још пет”, рекао је Јањић истичући да ради само пет станица, што је недовољно за адекватну заштиту од града.

„У наредном периоду обезбедићемо средства за финансирање поправке станица и набавку нових ракета, чиме ћемо систем противградне заштите подићи на виши ниво и умањити последице евентуалних непогода. На тај начин пружамо подршку пољопривредницима и пољопривреди, која је велика шанса за развој овог краја”, додао је Јањић. Обука је организована у сарадњи са Републичким хидрометеоролошким заводом.

Подели: