Врање међу 40 градова који су добили подршку за припрему пројеката

Министарство привреде је донело одлуку да, са 139,9 милиона динара, подржи 40 јединица локалних самоуправа у припреми инфраструктурних пројеката за унапређење индустријских и пословних зона, инкубатора и кластера, обнављање браунфилд локација, као и развијање саобраћајне и комуналне инфраструктуре.

Суфинансирање је одобрено за 10 градова међу којима је Врање као и за 30 општина међу којима су Владичин Хан, Сурдулица и Трговиште.

Подршка у припреми пројектно-техничке документације се реализује у оквиру Програма подстицања регионалног и локалног развоја у 2017. години, а Министарство, у зависности од степена развијености локалне самоуправе, суфинансира у одређеном проценту укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност.

У наредном периоду јединице локалне самоуправе ће спровести поступак јавнe набавкe, а на основу износа утврђеног уговором између јединице локалне самоуправе и најповољнијег понуђача, утврдиће се коначан износ суфинансирања од стране Министарства у истој пропорцији по којој су средства додељена Одлуком.

Подели: