Васкршњи концерт у градској цркви

Традиционални Васкршњи концерт у организацији Епархије врањске одржан је у недељу 23.априла у порти Саборног храма Свете Тројице у Врању.

Сценски приказ обичаја везаних за Васкрс приказали су полазници драмске секције при Епархији врањској док им је подршку дао хор ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Врања.

Посебну пажњу привукли су наступи фолклорних ансамбала. Наступали су гости из Аустрије и Републике Српске а неизоставни је и врањски ГKУД “Севдах“ које је својим умећем дочарао мелос југа Србије.

Његово Преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије обратио се присутнима подсетивши да су наши преци били срећни и када имају црвено јаје за Васкрс и да нису били себични већ су мислили и на друге. Служећи Свету Литургију пре концерта Епископ Пахомије истакао је да је срећа у сретању, да су људи то заборавили и да треба више да се срећу а прилика за то је данашње окупљање.

На крају програма Његово Преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије уручио је гостима поклоне у виду икона светитеља везаних за врањски крај, Преподобног Прохора Пчињског и Оца Јустина Ћелијског и Врањског.

Подели: