Велика заплена оружја на југу Србије

Војнобезбедносна агенција Србије запленила је велику количину оружја на југу Србије, које је илегално требало да се транспортује у Македонију, а претпоставља се да је било намењено страначкој инфраструктури највећих албанскх партија чији су функционери учествовали у оружаним сукобима у Македонији и на КиМ, пише Блиц, позивајући се на изборе из ВБА, а преносе медији.

Према тим изворима, прошле недеље заплењено је неколико хиљада пушака, митраљеза, минобацача и ручних бомби, које су припадници ВБА открили у близини Прешева и Бујановца, док су један страни држављанин и два држављанина Србије албанске националности покушавали да их илегалним каналима пребаце у Македонију.

Акција је обављена у највећој тајности али су о њој обавештени начелник ВБА и државни врх који је, како наводи извор Блица, проценио да се не иде у јавност са овом информацијом.

– Премијер Вучић је сматрао да би спекулције о заплени толике количине оружја могле да послуже некима да долију уље на ватру у ионако ровите политичке прилике у Македонији – каже извор Блица и додаје да су о целокупној активности обавештене и надлежне македонске службе.

Подели: