Креирање визуелног идентитета – изазован дизајнерски проблем

У Галерији Народног универзитета у Врању отворена је изложба радова под називом „Пут до ИДЕНТИТЕТА“ магистра графичког дизајна из Ниша, Сање Девић.

Током професионалног рада, ова млада уметница реализовала је велики број пројеката за клијенте широм света у свим областима графичког дизајна. Њена издавачка делатност броји осам самосталних и преко 40 групних изложби у земљи и иностранству. Добитница је више награда из области дизајна и стипендија за остварене резултате у току студирања на Факултету уметности у Нишу.

Ауторка сматра да је креирање визуелног идентитета као кључног графичког елемента који идентификује производ или услугу и одваја га од својих конкурената, изазован дизајнерски проблем.

– Идентитет мора да буде јасан и незабораван и мора да одражава карактер и квалитет онога што идентификује. Ово освајање нематеријаланог је важна карактеристика дизајнерског идентитета и умногоме зависи од талента дизајнера – рекла је Девићева приликом отварања своје изложбе у Врању.

Она сматра да на нивоу масовних комуникација и заједничког коришћења, лого компанија је често синоним за заштитни знак или бренд. Било да су велике или мале, корпорације морају да подсете јавност ко су, шта раде и колико су добре у свом послу.

Подели: