Представљен програм манифестације “Музеј у мају”

Народни музеј у Врању организује културну манифестацију “Музеј у мају” која је део велике манифестације “Музеји Србије десет дана, од десет до десет”. Манифестација почиње 10. маја а посетиоце очекује разноврстан програм а улаз на сва дешавања је бесплатан.

Народни музеј у Врању у оквиру ове манифестације уврстио је нову поставку собе у згради Пашиног конака под називом „Ентеријер врањске градске куће прве половине 20. века“. Посетиоце очекују изложбе, предавања али и промоције књига од којих се издваја роман „Онда је дошла добра вила“ ауторке Љиљане Хабјановић Ђуровић. Промоцију организује Свеправославно друштво Преподобни Јустин Ћелијски и Врањски и Kоло српских сестара Преподобна Анастасија у сали Црквене општине Врање 11. маја а врањски музеј даје подршку.

Манифестација „Музеј у мају“ почиње 10. маја отварањем изложбе слика Савремене галерије из Зрењанина ауторке Славице Попов под називом „Децембарска група“. Улаз на сва дешавања у оквиру манифестације је бесплатан. Народни музеј најавио је још једну манифестацију већ у јуну када ће обележити 50 година од отварања Музеј куће Боре Станковића.

Подели: