Међународни дан физичке активности

Сваке године 10. маја почев од 2002. године обележава се Међународни дан физичке активности на иницијативу Светске здравствене организације кампањом “Кретањем до здравља“ која целокупној популацији поручује кроз слоган “Више кретања, мање седења“ да свако умереном физичком активношћу може да сачува и унапреди своје здравље.

Центар за превенцију Дома здравља у Врању  са партнерским организацијама 10. маја у центру града испред Робне куће у периоду од 11 до 13 часова организује уличну манифестацију промоције физичке активности. Овом приликом биће обављани бесплатни превентивни прегледи за све заинтересоване грађане који ће подразумевати мерење нивоа шећера у крви и крвног притиска уз поделу здравствено-едукативног материјала у вези здравих стилова живота са посебним акцентом на редовну, континуирану и прилагођену физичку активност.

Овим поводом Спортска хала Врање ће 10. маја у временском периоду од 8 до 17 часова организовати бесплатне термине за све заинтерсоване који се морају резервисати на телефоне 017/432 500 и 017/421 426.

Подели: