„Ружа увела“ најбоља представа на фестивалу „Јоаким Вујић“

Стручни жири 53. фестивала професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“, који је одржан у Пироту од 13. до 20. маја, прогласио је представу „Ружа увела“ позоришта Бора Станковић из Врања за најбољу представу у целини.

„Представа на маестралан и уверљив начин транспортује Врање Боре Станковића у универзалну савремену причу која се тиче средине и времена у коме настаје“, каже се у образложењу жирија.

Врањанци су побрали и три од укупно четири награде за најбоља глумачка остварења: Kристина Јањић Стојановић за улогу Стане, Јелена Филиповић за улогу Цвете и Бојан Јовановић за улогу Kосте.

Ту није крај наградама за „Ружу увелу“. Награду за најбољу режију добио је Милан Нешковић за режију представе „Ружа увела“ док је Јелени Мијовић припала специјална награда за оригинално драмско дело „Ружа увела“ настало по мотивима дела Боре Станковића.

Стручни жири овогодишњег 53. фестивала професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ чинили су: Славенко Салетовић, редитељ, Ангелина Лукић, глумица и Филип Вујошевић, драматург.

Награде ће бити уручене вечерас.

Подели: