Велики успех врањских гимназијалаца на Националној географској олимпијади

Ученици Гимназије “Бора Станковић” у Врању, постигли су изузетан успех на Националној географској олимпијади 2017. у организацији Регионалног центра за таленте, испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Такмичење које је трајало од 19. до 21. маја отворио је министар просвете, науке и технолошког развоја, Младен Шарчевић. Учесници Националне географске олимпијаде надметали су се на три нивоа: теоријском, практичном и мултимедијалном.

Ученици врањске Гимназије који су освојили друго место су: Дамјан Стаменковић, Тамара Недељковић, Јелена Филиповић и Миша Станковић. Треће место освојили су ученици: Марина Златковић, Марко Павловић и Реља Арсић.

“Јако сам поносна на резултат који су постигли а то су седам републичких места. Својим радом и преданошћу показују да је сваки успех могућ. Идемо даље на Балканијаду која ће се одржати у Словенији”, истакла је овом приликом професорка и менторка Весна Богдановић.

Ученици Гиманзије “Бора Станковић” у Врању овај успех постигли су у конкуренцији 142 ученика који су прошли прва три круга такмичења, док је на целој територији Србије у овом такмичењу учествовало 614 ученика из 78 школа.

Подели: