У недељу први “Врањски полумаратон и маратон”

У недељу 4. јуна у Врању се по први пут одржава „Врањски полумаратон и маратон“. Старт трке предвиђен је у 10 часова на шеталишту код Робне куће. У оквиру ове манифестације организован је маратон, полумаратон, трка задовољства, трка са кућним љубимцима и ролеријада. Организатори су Туристичка организација града Врања и Атлетски клуб Врањски маратонци а под покриветљством града Врања

Полумаратонци ће трчати три, а маратонци шест кругова. Окрепне станице биће постављене на 3.5 км и дуж целе стазе ће бити обезбеђена медицинска помоћ.

Траса којом ће се кретати маратон и полумаратон је: Шеталиште од Робне куће до зграде Градске управе – Народног хероја – Партизанска – Симе Погачаревића – Kолубарска – Булевар Авноја – Радничка према Мотелу до испред моста па назад Радничком – Париске Kомуне – Немањина – Kраљевића Марка – Дубровачка – Kајмакчаланска – Kраља Милана.

Траса трке задовољства: Шеталиште од Робне куће до зграде Градске управе – Цара Душана – Немањина – Париске Kомуне (до Јединства) – Моше Пијаде – Стефана Првовенчаног.
Траса за ролеријаду: 1 маратонски круг.

Траса трке са кућним љубимцима: од Робне куће до Народног музеја и натраг.
За време одржавања маратона од 8 до 16 часова у недељу 4. јуна саобраћај ће у наведеним улицама бити обустављен.

Манифестација је хуманитарног карактера и сав новац од такмичара и спонзора биће уплаћен на наменске рачуне за лечење Марка Златковића и Миљане Ристић Станковић из Врања. Проглашење победника заказано је за 16 сати на шеталишту у центру града.

Подели: