У акцији „Сигнал“ ухапшене 74 особе

Током акције „Сигнал“, која је јутрос спроведена на територији чак 19 градова у Србији, ухапшене су 74 особе. Осим тога поднете су и кривичне пријаве у редовном поступку против још 46 људи, а за три особе се интензивно трага“ рекао је министар Стефановић.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић рекао је да је полицијском акцијом „Сигнал“ коју је Министарство унутрашњих послова спровело у сарадњи са надлежним тужилаштвима, пореском полицијом и Безбедносно-информативном агенцијом, задат снажан ударац финансијском криминалу и корупцији, посебно када је реч о злоупотребама у државним органима.

Министар полиције је рекао да су ухапшена и два садашња и два бивша председника општине, затим 14 бивших и садашњих директора државних и приватних предузећа, а поднете су и кривичне пријаве против више функционера локалних самоуправа.

У јутарњим сатима на територији Врања изведена је акција хапшења али још увек нема прецизних информација према коме је усмерена ова акција. Kако незванично сазнајемо повод за хапшења у Врању је кријумчарење миграната из Македоније у Србију. Хапшења су према причи очевидаца изведене у насељу Чешаљ, а друго у улици Ж.Ј. Шпанца, у строгом центру града. Из ПУ Врање, кратко су саопштили да се акција спроводи из Београда и да ће тачна информација о акцији стићи из централе Министарства унутрашњих послова.

Подели: