Велики помак у издавању грађевинских дозвола електронским путем

У Београду је одржан састанак на тему “Реформа грађевинских дозвола и планске документације“, који су организовали НАЛЕД и Европски ПРОГРЕС у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а у чијем раду је учествовао и градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

По речима градоначелника Миленковића представници локалних самоуправа са југа Србије разговарали су са потпредседницом Владе и министарком Зораном Михајловић и том приликом сагледани су досадашњи резултати и потребе за додатним видовима подршке у домену електронског издавања дозвола.

“Врање је учествовало у пројекту „Подршка имплементацији система за електронско издавање грађевинских дозвола“ који је спровео НАЛЕД уз подршку Европског ПРОГРЕС-а, Европске уније, Владе Швајцарске и Владе Републике Србије, и резултати које смо остварили су заиста значајни. То илуструје податак да је у мају прошле године када је започет пројекат, Врање имало само један захтев поднет електронским путем, а сада је у потпуности прешло на електронски систем са 360 захтева и реализацијом од 93%. Овај податак говори о једном озбиљном приступу и спремности града Врања да грађани и инвеститори брзо и ефикасно добију дозволе. Добро смо се организовали и резултати нису изостали, а оно што је тенденција у наредном периоду је да они буду још бољи“, изјавио је градоначелник др Слободан Миленковић.

Подели: