Пројекат Врањском калдрмом добио 9,9 милиона динара

На конкурсу Министарства културе под називом “Градови у фокусу” Врање се пријавило пројектом “Врањском калдрмом“ и за два подпројекта добило средства у износу од 9,9 милиона динара изјавио је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

“На изради пројекта “Врањском калдрмом” културни посленици, заједно са градском већницом Зорицом Јовић, радили су студиозно. Реч је о обимном послу јер сваки споменик културе у граду захтева улагања, и ова финансијска подршка за нас је изузетно значајна,“ рекао је градоначелник др Миленковић.

“Ово је први пут да Врање уђе у програм “Градови у фокусу” и задовољство свих који су били укључени у израду пројекта “Врањском калдрмом” је тим пре веће. Добили смо средства за санацију и конзерваторско – рестаураторске радове на Музеј кући Боре Станковића и на згради Пашиног конака. По сазнању да смо ушли у најужи избор имали смо презентацију у Министарству културе, а након тога комисија је одобрила финансирање ова два пројекта. Уредићемо два веома важна објекта по којима је Врање препознатљиво. Битно је да имамо пројекте и за остале споменике културе, тако да ћемо за њих аплицирати код других донатора“, рекла је градска већница Зорица Јовић.

Подели: