Од данас пријаваљивање за факултете у Врању

Педагошки факултет и Висока школа примењених струковних студија у Врању 21. 22. и 23. јуна врше пријављивање заинтересованих кандидата за упис. Полагање пријемног испита биће 30. јуна.
Педагошки факултет у Врању уписује 260 студената укључујући и одељење у Неготину. На смеру за образовање учитеља у Врању има места за 60 студената на буџету и 60 самофинансирајућих студената док ће на одељењу у Неготину бити уписано 15 буџетских и 25 самофинансирајућих студената.
Kада је реч о смеру за образовање васпитача ове године има места за 15 студената на буџету и 35 који ће се школовати о свом трошку.
На смеру за образовање мастер професора технике и информатике има места за 20 студената на буџету и 30 самофинансирајућих. За студенте који се буду уписали као самофинансирајући школарина износи 60 000 динара.

Висока школа примењених струковних студија у Врању уписује 190 студената на 7 смерова. На смеру “Заштита животне средине” биће уписано 10 буџетских и 10 самофинансирајућих студената. На смеру “Прехрамбена технологија” биће уписано 20 буџетских студената док самофинансирајућих места нема. Само 20 буџетских студената биће уписано и на смеру “Инжењерство намештаја и ентеријера”.
На смеру “Друмски саобраћај” биће примљено 10 буџетских и 30 самофинансирајућих студената. На смеру “Машинско инжењерство” биће примљено 20 студената на буџету и 10 који ће самофинансирати студије. Смер “Производна економија” такође има 20 буџетских и 10 самофинансирајућих места док ‘Предузетнички менаџемент” има 10 буџетских и 20 самофинансирајућих места.
Школарина на Високој школи примењених струковних студија у Врању је 50 000 динара за домаће држављане док је за иностране 1000 евра.

Подели: