Пехари и медаље за најбоље на Спортским играма радника

На завршној вечери Спортских игара Савеза самосталних синдиката Србије за град Врање додељене су награде за најбоље учеснике у екипној и појединачној конкуренцији.

Спортске игре Савеза самосталних синдиката Србије за град Врање организоване су у периоду од 7. до 23. јуна. Традиција окупљања радника на Спортским играма дуга је 50 година, прекида је било само у ратним годинама.

На овогодишњим Спортским играма Савеза самосталних синдиката Србије за град Врање учествовало је преко 260 такмичара. По речима Ружице Стошић, председнице Савеза самосталних синдиката Србије за град Врање учешће је узело 90 одсто синдикалних организација.

“Радничко-спортске игре пуно значе за запослене раднике из разлога што се учешћем на овим играма осете као део организације, део Синдиката који увек стоји испред њих ради заштите права радника. На овај начин људи се и међусобно зближе, упознају и размењују мишљења”, рекла је за нашу медијску кућу Стошићева.

Обраћајући се радницима на званичној додели награда Ружица Стошић, председница Савеза самосталних синдиката Србије за град Врање изразила је задовољство због успешно спроведене спортске манифестације и истакла да су у Синдикату спремни за све методе синдикалне борбе у циљу заштите права радника па макар то били протести и штрајкови. Након тога Стошићева је заједно са Миодрагом Трајковићем који обавља функцију секретара у Савезу самосталних синдиката Србије за град Врање свечано уручила награде.

У екипној категорији прва три места добила су пехаре и дипломе док су у пијединачним конкуренцијама додељене медаље и дипломе.

Најбоља у малом фудбалу била је екипа “Алфа-плам”, другопласирани је “Симпо” док је треће место освојила Градска управа. У дисциплини “Баскет 3 на 3” најбољи су радници Спортске хале, друго место припало је обједињеној екипи Осноног суда и Граничне полиције док је трећепласирани “Алфа-плам”.
У мушкој одбојци је најбољи био “Алфа-плам”, други “ГЕОКС а трећи “Спортска хала”. Даме су се такмичиле у одбојци такође а најбоље међу њима су запослене у ШОСО “Вуле Антић”, другопласирана је еикпа ПУ “Наше дете” док су треће запослене у “ГЕОКС”-у.

Екипно прво место у спортском риболову припало је Електродистрибуцији Врање, друго “ГЕОКС”-у а треће Градској управи. У појединачној конкуренцији најбољи риболовац је Ненад Антанасијевић (ГЕОКС), друго место деле Звонимир Стаменковић (Електродистрибуција Врање) и Мирослав Стаменковић (Градска управа) док је треће место освојио Ненад Николић (KАВИМ-Јединство Врање).

У дисциплини стрељаштво у мушкој конкуренцији најбоља је екипа “Електродистрибуција Врање”, други су “Алфа-плам”, трећепласирани “Градска управа”. Појединачно је најбољи Радован Стојковић (Алфа-плам), другопласирани је Драган Kостић (Електродистрибуција Врање) док је треће место припало Братиславу Јањићу (Електродистрибуција Врање). У женској екипној конкуренцији у стрељаштву прво место освојиле су запослене у “Алфа-плам”-у док је друго место припало Градској управи. У појединачној конкуренцији најбоља је Тања Миленковић (Алфа-плам), другопласирана је Верица Стаменковић (Алфа-плам) а трећепласирана Милена Ђорђевић (Алфа-плам).

У пикаду су у мушкој екипној конкуренцији најбољи били запослени у Градској управи, друго место припало је екипи “Алфа-плам 1” док је треће место освојила екипа “Алфа-плам 2”. Појединачно је најбољи Марјан Ђорђевић (Градска управа), други је Милан Kрстић (Алфа-плам) док је треће место освојио Милош Ташић (Алфа-плам). У женској конкуренцији најбоље у пикаду су запоселене у “Алфа-плам”-у, другопласирана је екипа “ГЕОКС” а трећа ПУ “Наше дете”. У појединачној конкуренцији прво место деле Милица Пешић (Алфа-плам) и Оливера Младеновић (ГЕОКС), друга је Андријана Ђорђевић (KАВИМ-Јединство) а трећа Снежана Златановић (ПУ Наше дете).

У генералном пласману победник је „Алфа-плам“ док је за фер плеј награђена екипа Техничке школе. Додељене су и две плакете: Миловану Ђорђевићу, председнику комисије за спровођење Спортских игара и Наску Петрушевићу за помоћ у организацији Спортских игара.

Након доделе награда Ружица Стошић, председница Савеза самосталних синдиката Србије за град Врање прогладсила је Спортске игре затвореним а учесници су дружење наставили уз музику.

Подели: