Екипа емисије „Дозволите“ у Јумку – Прича о изради војних униформи

Екипа емисије „Дозволите“ Радио телевизије Србије боравила је у компанији Јумко да би снимила прилог о томе како се праве војне униформе и опрема. Била је ово прилика да се упознају са целокупном производњом врањског текстилца, а повод је недавна презентација Јумка на Међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2017“.

У емисији „Дозволите“ говори се о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника Војске Србије, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама. Екипа ове емисије у Јумку је снимала прилог о томе како се праве војне униформе и остала опрема.

Последњих неколико година Јумко је у сарадњи са Војно-техничким институтом реализовао нови производни програм из овог дела наменске производње.

Компанија је конкурентна на домаћем и европском тржишту, а радила је униформе за војску Немачке, Финске, Пољске,као и за Специјалне јединице италијанске војске. Реализују се и многи уговори склопљени ове године.

Иначе, ова специјализована емисија Радио телевизије Србије почела је да се емитује 1. октобра давне 1965. године, тада са насловом „Од јутра до повечерја“. Седамдесетих година променила је име у „Дозволите да се обратимо“ а 1995-те у „Дозволите“.

Емисија  се емитује суботом у 12 сати на другом програму РТС-а, и бележи велику гледаност.

Подели: