Још пројеката и нови јавни позив за програм „Градимо заједно“

Министарство привреде ће и ове године у оквиру програма „Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре – Градимо заједно“ суфинансирати реализацију још 78 инфраструктурних пројеката у 68 локалних самоуправа широм Србије међу којима је и Врање.

Укупна вредност одобрених пројеката је око три милијарде динара, од чега Министарство привреде обезбеђује из кредита Европске инвестиционе банке 1,25 милијарди динара, а локалне самоуправе 1,76 милијарди динара. Суфинансирање је одобрено за 16 градова међу којима је и Врање.

„Инфраструктура је кључна за пословање привреде, као и за сам живот грађана, зато ефикасно усмеравамо и трошимо средства из кредита Европске инвестиционе банке и помажемо општинама и градовима да изграде и обнове саобраћајну и социјалну инфраструктуру, школе, фискултурне сале, културне зграде, и све што може да буде у функцији унапређења живота у локалним самоуправама“ рекао је овим поводом министар привреде Горан Кнежевић.

Министарство привреде је истовремено упутило нови позив локалним самоуправама да пријаве пројетке који ће бити суфинансирани наредне године.

Подели: