Недељни триатлон на Власини

На Власинском језеру у недељу, 6. августа од 10 сати биће одржан власински „Триатлон самопревазилажења“.
Трка се састоји из Олимпијског триатлона са пливањем на 1500 метара, вожњом бицикла на 40 километара као и трчање на 10 километара док ће у Спринт триатлону те деонице бити упола краће. Олимпијски триатлон је уједно и званично државно првенство Србије у триатлону, док се трка Спринт триатлон бодује за Kуп Србије.

Старт обе трке је у исто време на плажи испред хотела Власина. За сада је већ пријављено преко 80 учесника из Србије, Бугарске, Македоније, Немачке и Црне Горе.
Првак Србије у Олимпијском Триатлону за 2016. је Милан Томин из клуба „TK Trigy Racing“ који је тријумфовао са временом 1 сат 59 минута и 25 секунди.

Услед одржавања бициклистичког дела трке који се одвија на деоници дужине 2,5 километра од хотела Власине у правцу ка Сурдулици и тркачког дела трке који се одвија на деоници дужине 1,5 километара од Хотела Власине ка Црној Трави, сабраћај ће бити обустављен на 3 сата, од 10 до 13 часова. Такође, на наведеној доеоници пута на коме се одржава триатлон, приступ са свих локалних путева ка главном путу биће блокиран.

Организатор Власинског Триатлона Самопревазилажења је „Шри Чинмој Маратон Тим“ из Ниша, у сарадњи са Српском Триатлонском Унијом и општином Сурдулица.

Подели: