Медијска кампања против Градског одбора Српске напредне странке и њеног руководства од стране локалне жуте штампе

Саопштењем за јавност огласио се Градски одбор Српске напредне странке које преносимо у целости:

Последњих неколико недеља грађани Врања су сведоци једне огавне, оркестриране и бескрупулозне медијске кампање против Градског одбора Српске напредне странке и њеног руководства од стране локалне жуте штампе.
Никада, ни против кога у Врању није вођена тако одвратна и брутална кампања, пуна лажи мотивисана болесном мржњом.
Ови полуфабрикати Сорошевских фондова и идеолози жутих паткица су се наљутили јер овогодишњи рекет није наплаћен локалној самоуправи. Јавни интерес у медијској сфери је изгубљен негде у преводу а за све су криви наравно неки „неписмени“ напредњаци, па ајде сада да их раскринкамо. Јуриииииш… смрт СНС-у, слобода слободним и „независним“ медијима! Фондовска Господо, Гебелс би био поносан на вас, а ако овако наставите ни Пулицер није далеко двема главним новинарским брадоњама. Мртва трка!
И баш када су грађани Врања помислили да су врањски обожаваоци жутких патки и дотакли морално, вредносно и политичко дно, они су их разуверили и показали да су спремни да у својој патолошкој мржњи и бесу иду још даље. Ми и то разумемо. Бес и љутња су велики и јаки мотивациони фактори. Али не треба ићи у крајност и газити основне принципе новинарског позива, јер када упутите претњу тог тренутка престајете да будете оно за шта се издајете и постајете оно што мисли огромна већина наших грађана да јесте.

Пример је новинар недељника „Врањске“ господин Славомир Костић који је у мејлу од 3. августа упућеном директору ЈП „Водовод“ Горану Ђорђевићу отворено запретио:

„…па је за вас боље и здравије да ми одговорите!“

Да ли је то друштво за које се следбеници Салета прангије боре; друштво у којем би сви били наоружани а нико не би одговарао за убиства, претње… Друштво у којем би увели диктатуру медија?!
Једна од опција је да је господин Костић заиста уплашен за нарушено здравље генсек-а СНС?! Или је можда радио стриктно по директиви његовог шефа локалног медијског могула. На крају, можда је лични пријатељ лажног заштитника грађана просто љут због изборног дебакла његовог фаворита на председничким изборима. Мада, они који га познају кажу да није у питању мржња према АВ и напредној странци већ да су разлози много прагматичнији и приземнији.

Градски одбор Српске напредне странке шокиран је претњама које је новинар недељника „Врањске“ упутио директору најуспешнијег јавног предузећа у Врању и захтева да надлежни органи овај случај темељно истраже и утврде да ли има елемената кривичне одговорности. Такође, позивамо целокупну јавност да осуди дивљање и отворене претње функционеру Градског одбора Српске напредне странке, стоји у саопштењу ГрО СНС.

Подели: