Фолклорни ансамбли на пријему код градоначелника

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић, уприличио је пријем у градској кући за учеснике 11. Међународне смотре фолклора, која се организује у оквиру културно-туристичке манифестације “Дани Врања 2017.“. Пријему су у име Града присуствовали председник Скупштине града др Дејан Тричковић и градска већница за културу, образовање, информисање и верска питања Зорица Јовић.

Велика сала Скупштине града била је испуњена шаренилом народних ношњи из Србије, Македоније и Бугарске. Градоначелник др Слободан Миленковић је овом приликом рекао да култура а самим тим и фолклор спајају и повезују.

“Фолклор је уметност без које је немогуће разумети и схватити основна обeлежја једног народа. Сваки народ тежи да одржи и сачува своју посебност, свој интегритет, а ви на овај начин томе дајете огроман доpринос. Хвала вам што чувате изворне обичаје и традицију, јер тако чувате битан део свог народа”, истако је Миленковић обраћајући се учесницима 11. Међународне смотре фолклора.

Учесници овогодишње смотре фолклора су ГКУД “Севдах” из Врања, КУД “Ристо Донев-Учителот” из Штипа у Македoнији, Ансамбл “Хоро” из Софије у Бугарској, КУД “Врелац” из Врањске Бање, КУД Центар за културу Босилеграда и Удружење пензионера из Врања.

Ансамблима су уручени пригодни поклони у име Града након чега је кренуо свечани дефиле улицама Врања и наступ на централној бини.

 

 

 

 

Подели: