Почиње нова позоришна сезона

У Дому војске у Врању, у среду 13. септембра са почетком у 20 сати биће изведена представа Књажевско – српског театра из Крагујевца под називом „Опет плаче ал’ сад од среће“.

Реч је о урнебесној комедији која је рађена по тексту Новице Савића, у режији Драгана Јаковљевића. Играју Исидора Рајковић, Иван Видосављевић, Здравко Малетић, Сања Матејић, Драган Стокић и Драгослав Танасковић.

– Тематски занимљива, ова комедија написана је драматуршки вешто, уз несумњиво познавање маловарошког менталитета: разговор петоро људи у чекаоници железничке станице открива готово све “тајне” живота провинцијске средине. И све би то могло изгледати комедиографски ишчашено и извитоперено кад не би било истинито и сасвим могућно у нас током последње деценије прошлог и почетком овог, 21. века. Разговор и све што се дешава у чекаоници железничке станице провинцијске варошице смештене на некој споредној прузи управо због очигледне истинитости уздиже се до метафоричне слике не само једне средине, него и читаве ове земље! – написао је о овом комаду позоришни критичар и театролог др Рашко Јовановић.

Гостовањем најстаријег театра у Србији почиње нова позоришна сезона у Врању.

 

Подели: