Лутријски виза програм за усељење у САД

Конзулат Америчке амбасаде у Београду одржао је у Америчком кутку у Врању презентацију о лутријском виза програму за усељење у САД. Том приликом тема разговора били су и други виза програми, као и конзулаторне активности.

Годишњи ДВ лутријски програм за усељење омогућава издавање 50.000 усељеничких виза за стални боравак, методом случајног избора, особама које испуњавају једноставне али стриктне услове програма, а које су из земаља са ниском стопом усељења у САД.

Лорен Ф.О’Доерти, вицеконзул у Амбасади САД-а у Србији, истакла је да се овај програм реализује већ 22 године, од 1995. Сваке године из Србије аплицира око 20.000 људи, а прошле године је издато 316 виза. Сваке године лутрија се организује online, овогодишња је почела јуче и свако може путем интернета да се пријави за учешће. Могуће је поднети само једну пријаву годишње.

Основни услов за конкурисање је да кандидат има 12 година укупног образовања, 8 у основној и 4 у средњој школи. Корисни портали за више информација су: uscis.gov и travel.state.gov, као и facebook страница usaconsblg.

Пријављивање кандидата је у току и трајаће до 7. новембра, а програм ће бити реализован у периоду од 1.10.2018. до 30.09.2019. Формулар за конкурисање је www.dvlottery.state.gov, док је повратни код који се добија приликом пријаве једини начин да сазнате да ли сте срећни добитник. Рок за селекцију и званичне резултате је 1. мај наредне године.

Подели: