Ликовни конкурс „Мој омиљени европски пројекат“

Развојни програм Европски ПРОГРЕС расписао је наградни ликовни конкурс за ученике и ученице средњих школа и гимназија из 34 општине југоисточне и југозападне Србије на тему „Мој омиљени европски пројекат“. Конкурс се уз подршку Европске уније и Владе Швајцарске традиционално организује 11 година како би се подстакло креативно стваралаштво међу омладином на југу земље.

Овогодишња тема има за циљ да се млади из програмских општина боље упознају са пројектима које у њиховом месту већ деценију уназад подржавају ЕУ и Влада Швајцарске и тако доприносе бољем животу људи. Пред ђацима је задатак да са својим наставницима посете неке од пројеката, одаберу свој омиљени европски пројекат на основу његовог значаја и позитивног утицаја на живот локалног становништва, а затим да га на креативан и оригиналан начин представе. Тако ће млади сазнати више о подршци које ЕУ и Влада Швајцарске пружају друштвеном и економском развоју општина на југоистоку и југозападу, а истовремено пружа им се прилика да буду део позитвних промена у својим срединама.

Најбољи радови, које буде одабрао стручни жири, наћи ће се на страницама календара Европског ПРОГРЕС-а за 2018. годину, а аутори и ауторке одабраних радова биће награђени лаптоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима. Школа која буде проглашена за најбољу на основу ангажовања и преданости у организацији такмичења и посета пројектима, као награду ће добити лаптоп и пројектор. Конкурс је отворен до 15. новембра 2017. године, а проглашење победника, додела награда и промоција календара биће организовани у децембру.

Детаљније информације о ликовном конкурсу могу се наћи на вебсајту Европског ПРОГРЕС-а: Пропозиције ликовног конкурса за календар Европског ПРОГРЕСа за 2018.

Подели: