Обележен Европски дан борбе против трговине људимa

У оквиру обележавања Европског дана борбе против трговине људима, Црвени крст Врање је у сарадњи са Локалном мрежом за превенцију и борбу против трговине људима, традиционално, организовао активности у циљу осветљавања овог проблема најмлађима у Основној школи “Светозар Марковић“.

Циљ оваквих акција је да се јавност обавести о великом проблему на тему борбе против трговине људима, са посебним акцентом на децу и жене у мигрантској кризи. Радионицама и едукацијом волонтери Црвеног крста ученицима основних школа приближавају проблем и указују на опасност која је свуда око нас, иако не морамо увек да је приметимо.

Потребно је, према речима активатора Црвеног крста Врање Драгана Станковића и волонтерке и едукаторке Зоране Живковић, радити на унапређењу и јачању националних механизама за борбу против трговине људима у Србији, као и на подизање свести и скретању пажње кључним креаторима политике на међународне обавезе које је држава преузела.

Након Основне школе “Светозар Марковић”, едукација на тему осветљавања овог проблема, одговарање на свеприсутну избегличку кризу и сумирање садашње ситуације као и институционалне покривености трговине људима биће организована сутра и у Основној школи “Радоје Домановић” са почетком oд 13 часова.

Подели: