Повољне кредитне линије за привреднике и наредне године

У Лесковцу је данас одржана седница Парламента привредника Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа. Привредницима су се обратили Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и Слађана Бацковић директорка Фонда за развој. Указано је на потребу сарадње привредника са регионалним коморама али и Привредном комором Србије. Било је речи о коришћењу средстава Фонда за развој у овој години. Такође, најављен је значајан износ новца који ће бити опредељен у наредној години за привреднике преко Фонда за развој.

Седница Парламента привредника у Лесковцу, којом је председавао Слађан Дисић, генерални директор Симпа, окупила је представнике привреде југа Србије. Свако од привредника је могао да буде биран, учествује у раду Парламента и предлаже своје идеје, рекао је Марко Чадеж председник Привредне коморе Србије. На тај начин се креира рад коморе, која треба да штити интересе компанија и стварају услови за непосредне контакте привредника.

О активностима Фонда за развој Републике Србије у деценији предузетништва говорила је Слађана Бацковић директорка Фонда истакавши да су захваљујући доброј сарадњи са Владом Србије и Министарством привреде у 2017. години обезбеђена значајна средства за привреднике и веома повољне кредитне линије. Обезбеђено је укупно 6 милијарди динара.

Како је планирано, само из Фонда за развој, наредне године ће бити дуплирана средства намењена  привреди, а биће подржани развојни пројекти и почетни бизниси.

Подели: