Отворена нова асфалтна база у Кржинцу код Хана

На територији месне заједнице Kржинце у општини Владичин Хан пуштена је у рад нова еколошка aсфалтна база која је власништво предузећа ”ИНТЕГРАЛ Инжињеринг” из Бања Луке. Ова инвестиција бањалучке грађевинске фирме започета је градњом бетонске базе још 2013. године, а улагања у Владичин Хан, како кажу надлежни, ту неће стати.

Из  локалног руководстава наводе да овај модел асфалтне базе представља последњу реч модерне технологије у свету и додају да је укупна вредност радова на новој еколошкој бази преко милион и 500 хиљада евра.

Значај ове асфалтне базе је, према речима председника општине Владичин Хан, Горана Младеновића, двострук.  Прво – њена производња неће имати негативне ефекте на животну средину, а друго – зависно од потреба, у асфалтној бази ће радити између 50 и 100 радника.

Асфалтна база је из производног програма једног од највећих произвођача оваквих капацитета, компаније “АММАНН” из Швајцарске, са интегрисаним системом контроле и комплетном лабораторијом за контролу асфалта.

Из предузећа ”ИНТЕГРАЛ Инжињеринг” истичу да су одлучили да грађанима општине Владичин Хан поклоне уређење две или три улице, што ће се накнадно дефинисати.

Подели: