47 година од оснивања Специјалне школе „Вуле Антић“

Након спортског дана и дружења са децом из Ратаја и Власа, данас је низом активности у Специјалној школи „Вуле Антић“ у Врању обележено 47 година од оснивања ове образовне установе. Надлежни из школе најавили су реконструкцију спољне фасаде и столарије и санирање проблема са кровом зграде. Од Израелске амбасаде добили су нов дидактички материјал, док је пројекат у вези са оснивањем предшколског припремног програма у завршној фази.

Богатим културно-забавним програмом ученици са посебним потребама представили су се данас уз помоћ наставника својим родитељима и суграђанима. На Дан школе се певало, играло, рецитовало, али и дефиловало модном пистом.

Школу “Вуле Антић” тренутно похађа 60-оро ученика на нивоу основног и 33-е на нивоу средњег образовања. Добра вест је та што школа ускоро почиње да реализује и припремно предшколски програм.

У школи се, како кажу надлежни, константно ради на унапређењу квалитета образовања. Стручни кадар у виду дефектолога уз велику количину љубави успева да са децом кроз време одржава добру комуникацију и појачава поверење на релацији наставник-ученик.

Подели: