Грчка Врањанцима најатрактивнија за дочек Нове године

Туристичке агенције у Врању, тренутно, немају пуне руке посла. Иако се новогодишњи празници приближавају, наши суграђани, како кажу, због високих цена аранжмана неће путовати преко границе. Више се продају, према речима туристичких радника, аранжмани за лето 2018. године.

Цене за дочек Нове године у иностранству углавном се крећу у распону од 39 евра без ноћења, до 139 са три ноћења, полупансион, шведски сто, атрактивни мени и музика. Потребе клијената су се промениле, кажу продавци туристичких аранжмана, у том смислу да је сада седмодневно путовање постало привилегија, што због недостатка слободних дана оних који би путовали, што због финансијске нестабилности.

Доста је добра понуда за зимовања, истичу продавци, али је интересовање слабо. Најатрактивније дестинације су ове године Бесна Kобила, Златибор, Kопаоник и Банско у Бугарској. Фирст минуте понуде за новогодисња путовања, односно ране резервације, у туристичким агенцијама биле су актуелне од првог новембра, а сада важе редовне цене.

Потребно је издвојити 129 евра за тродневни боравак у Паралији и Атини, 109 за Солун, а 99 евра за дводневни боравак у Венецији. Мало скупље дестинације су Милано за 165 евра и Берлин за 170. Омладина ужива у Парти путовањима, на којима се Беч може обићи за 45, а Будимпешта за 39 евра без ноћења. На Kопаонику ноћење са доручком у овој зимској сезони кошта од 50 до 55 евра.

Подели: