Домаћи туризам унапређен уз помоћ ваучера за путовања по Србији

Бања, планина или језеро, питање је које су и ове године себи поставили грађани који су остварили право на бесплатне ваучере за путовање на некој од скоро 70 дестинација широм Србије. Одређеним категоријама становништва које испуњавају услове, подељено је знатно више ваучера него прошле године. Преузимањем бесплатних ваучера за смештај у Србији добили су могућност да, веома повољно, обезбеде за себе тренутке активног одмора у пензионерским данима или кратак предах у брзом ритму радне свакодневице.

На развој домаћег туризма ове године посебно је утицало велико интересовање за ваучере за одмор у Србији. Ови ваучери продукт су Владе Србије, односно Туристичке организације Србије. Намењени су категорији људи који имају примања мања од 60.000, а могу покрити максималан износ у вредности од 5.000 динара. Ваучери за субвенционисани одмор могли су се искористити искључиво у угоститељским објектима изван места пребивалишта корисника ваучера и то једино за услуге смештаја у трајању од најмање пет ноћи.

Највише је клијената било заинтересованих за бање, али су се тражиле и остале дестинације. Соко Бања се Врањанцима показала као најповољнија, јер су се цене за седмодневни аранжман за две особе кретале око 30.000 динара. У наведеном случају, умањене за вредност ваучера, износ од 20.000 могао се исплатити на шест месечних рата.

Ваучери за путовања по Србији полако постају традиција. Могу се користити на територији државе, изузимајући градoве Београд, Нови Сад, Ниш и Kрагујевац. Ови туристички аранжмани омогућавају грађанима да истраже све потенцијале домаћег туризма.

Подели: