Одржано прво предквалификационо такмичење у оквиру пројекта „Србија у ритму Европе“  

У оквиру пројекта „Србија у ритму Европе“ у Спортској хали одржано је прво предквалификационо такмичење у певању. Реч је о највећем такмичарском музичком пројекту за децу у Србији који је подржан од стране Амбасадора Европе и Европске уније, а Врање је град који се по први пут укључује у овом пројекту. Свака школа са територије града у сарадњи са професорима музичке културе делегирала је са пет до седам ученика који су наступили. Након овог такмичења одржаће се квалификационо такмичење 2.фебруара у малој сали Спортске хале са почетком у 13 часова.

Ученици који буду изабрани представиће се на страном језику односно језику земље коју им додељује организатор, а њихов наступ требало би да буде у стилу Евровизијског такмичења. Организатори ће обучавати децу, и екипе из телевизијског програма долазиће једном до два пута недељно у сваки град, како би учесници били спремни за телевизијски пренос за који је задужена Прва Српска телевизија.

Финални концерт манифестације „Србија у ритму Европе“ биће организован у Нишу који је прошлогодишњи победник. Прва награда за најбољег је 50 одсто од укупног нето прикупљеног новца од послатих СМС порука, који се преноси у буџет града, а намењен је за побољшање услова у школама.

Подели: