Представници компаније из Данске боравили у Врању

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима разговарао је данас са представницима данске компаније „Kentaur“, који су, у пратњи саветника данске амбасаде у Србији Ненадом Митошевићем, боравили у Врању.

Представници компаније „Kentaur“ су заинтересовани за опремање производног погона у Индустријској зони у Бунушевцу, где би се производиле радне униформе за угоститељство, здравство и прехрамбену индустрију и то од текстила врхунског квалитета, према нацрту јапанских дизајнера. Због све већег захтева тржишта, компанији „Кентаур“ потребни су нови производни погони у Европи, а путем „braunfild“ инвестиције у Врању, планирано је запошљавање 300 радника.

Градоначелник Миленковић рекао је да је Врање познато по текстилној индустрији и ближе их упознао са условима и погодностима инвестирања које нуди Град Врање.

-Као локална самоуправа, спремни смо да изађемо у сусрет захтевима инвеститора за проширењем Слободне зоне. Градско руководство се труди да инфраструктурно опреми парцеле за заинтересоване инвеститоре и надам се да ће овај иницијални договор бити успешно реализован – рекао је Миленковић.

Извор: званични сајт града Врања

Подели: