Отворена изложба паса „CACIB“2018.

У Врању је отворена девета традиционална изложба паса „CACIB“ 2018.

Изложбу, на којој је пријављено 323 најлепша примерка различитих раса из 23 земље Европе са Тајланда и из Индије, отворио је Ратибор Чекић делегат испред Кинолошког савеза Републике Србије.

-Желим свима да остваре своје снове и данас буду први. Овај судијски састав и Организациони одбор гарантују успешну манифестацију и уједно проглашавам изложбу отвореном, рекао је Цекић. Председник КД „Шврћа“ Мића Младеновић је рекао да је изузетно задовољан одзивом, бројем учесника, квалитетом паса и судијским жиријем.

-Куриозитет ове изложбе је велики број излагача из Западне Европе, пре свега из Данске, Белгије, Француске, Шпаније, Италије, уз стандардно присуство група из Русије и Украјине, а по први пут имамо излагаче са Тајланда и из Индије, рекао је Младеновић. 

Првог дана првомајских празника посетиоци су могли да уживају у најбројнијој изложби паса у Врању и виде расе попут Леонбергера, пас који је сличан нашем Шарпланинцу.

Победник свих категорија је Папијон из Украјине, затим Аљаски маламут из Украјине и треће место заузео је Џек Раселов теријер из Македоније.

 

 

Најлепши пас на изложби у Врању, а и Скопљу био је Амерички Кокер шпанијел из Владивостока из Русије. Друго место припало је интелигентном чувару Ротвајлеру из Србије. 

 

 

За најбољег пса изложбе, према оцени кинолошких судија, изабран је Аљаски маламут из Украјине и Папијон, такође из Украјине.

 

 

 

Подели: