Смотра радова талентованих ученика у Врању

У Галерији Народног универзитета у Врању, Зорица Јовић чланица Градског већа за културу и образовање, отворила је Смотру истраживачких радова. Ученици седмог и осмог разреда основних школа као и средњошколци из Пчињског и Јабланичког округа такмичили су се из 12 области међу којима су књижевност и граматика, биологија, географија и информатика. Према речима Данијеле Стојменовић Трајковић, директорке Регионалног центра за таленте ове године, стигло је 90 радова.

У оквиру Смотре талентованих ученика које Регионални центар за таленте организује 19 година,  приређена је и изложба радова са међународних такмичења.

Након такмичења, проглашењем најбољих и доделом диплома уз пригодан програм коме је присуствовао и народни посланик Славиша Булатовић завршена је још једна смотра талената.

Полазници Регионалног центра за таленте из Врања постигли су запажене резултате. Из историје најбоља је Марта Булатовић, ученица седмог разреда ОШ „Предраг Девеџић“ из Врањске Бање.

Тeодора Ђорђевић ученица седмог разреда ОШ „Радоје Домановић“ освојила је друго место из биологије, Анђела Ристић ученица прве године Гимназије „Бора Станковић“ треће. Ученице Медицинске школе, друге и четврте године, Кристина Борисов и Анђела Дукадиновић освојиле су такође треће место.

Из српске књижевности полазници Регионалног центра за таленте у Врању постигли су такође запажене резултате. Сара Павловић ученица седмог разреда, Милица Милошевић и Владица Тасић ученици осмог разреда ОШ „Бранислав Нушић“ из Ратаја освојили су треће место као и Милица Цветановић, матуранткиња ОШ „Бора Станковић“ из села Кленике и Теодора Милојевић ученица прве године Гимназије „Бора Станковић“.

Из енглеског језика Анамарија Салетовић, ученица седмог разреда ОШ „Вук Караџић“ и Анђела Ристић ученица друге године врањске Гимназије освојиле су треће место.

Најбољи ученици учествоваће на Републичком такмичењу талената које ће бити одржано 2. јуна у Чачку.

Подели: