Данас у Врању маратон и полумаратон

Врањски маратон и полумаратон који Атлетски клуб “Врањски маратонци” и град Врање организују по други пут почиње данас у 18 сати.

Стаза трке је кружна са дужином круга од 10,5 км и у односу на од прошлу годину делимично је измењена и лакша, са мањим успонима и висинском разликом од 70 метара по једном кругу. Како је планирано, полумаратонци ће трчати два круга, а маратонци четири круга, уз четири окрепне станице, а медицинска помоћ и бројни волонтери биће доступни дуж целе стазе.

У 18 сати и 15 минута почиње трка за децу, у дужини од 200 метара. У 18 сати и 30 минута кренуће и трка задовољства у дужини од 1 километра, а учешће на тркама је бесплатно.

Учесници полумаратона и маратона трчаће на сертификованој стази од старта на шеталишту код Робне куће, следећим улицама: Иво Лоле Рибара, Партизанска, Симе Погачаревића, Колубарска, Пролетерских бригада до Француске, назад до Аутобуске станице, Булевар Авноја, Радничка, назад према управној згради Јумка, Омладинских бригада, назад према Кавим Јединству, Париске комуне, Немањина и Карађорђева.

Ове улице ће бити затворене за саобраћај, али полиција може да пропушта возила кад је стаза без тркача, како је и пракса у другим градовима. На централном паркингу, на платоу испред Галерије Народног музеја, биће постављена четири шатора за масажу, пресвлачење и одлагање ствари док траје трка.

Подизање стартних пакета је испред просторија Омладинског културног центра и почиње на дан трке, од 14 часова.

Промотер 2. Врањског маратона и полумаратона је наша репрезентативка и учесница Олимпијаде Оливера Јевтић.

Подели: