Врањски ролераши успешни у Чешкој и Нишу

Такмичари скијашког клуба „Бесна кобила“ за собом су имају још један успешан викенд. Један део екипе наступао је у Чешком граду Мезибори на тркама Cila Cupa и и Светског купа, док је други део екипе наступао на ролеријади у Нишу.
У Чешку су путовале три такмичарке из Врања и још једном оствариле одличне резултате.
Првог дана вожене су трке Cila Cupa у оквиру отвореног првенства Чешке.
У категорији девојчица до осам година Маша Јовић освојила је прво место и златну медаљу, док је Каја Сретић у конкуренцији девојчица до 12 година освојила бронзану медаљу. Миа Дединац није успела да заврши другу вожњу тако да је остала без пласмана.
Другог дана такође су вожене трке за млађе категорије док су старији такмичари возили другу овогодишњу трку Светског купа. Маша Јовић је освојила друго место у својој категорији док је Каја Сретић заузела пето место у својој категорији. Миа Дединац такође није успела да заврши ни другу трку и освоји нове бодове у светском купу.
Овог пута за Миу Дединац су изостали спортски резултати, али су зато успешно завршени преговори са спонзорима, саопштили си из Ски клуба „Бесна Кобила“.  Тако ће Миа од идуће сезоне наступати за Немачко Чешки тим Tempish Pamfy Sport, за који већ наступа најбољи Светски ролераш Marco Walc и Европска првакиња Јулија Шлегер.
На тркама у Чешкој учествовало је 140 такмичара из 12 земаља. Трке су вожене по изузетно лошим временским условима, јер је све време падала киша, а температура није прелазила 8 степени.

-И овога пута један од постављача стазе у оквиру трке Светског купа био је наш тренер Ђорђе Дединац. То само доказује колико поверења и поштовања има Светска ролер федерација у нашег стручњака. Док се један део наше екипе борио са лошим временски условима и конкуренцијом, други део је наступао у Нишу на другој ролеријади општине Пантелеј – саопштили су из врањског клуба.
Са тог такмичења ролераши су освојили 11 медаља. Златом су се окитили Ђурађ Љубић и Лука Митровић, сребром Петра Стојиљковић, Магдалена Стојановић, Вук Ђорђевић, Стефана Стојановић, Алекса Младеновић и Емилија Арсић, док су бронзане медаље освојили  Даница Илић, Петар Стошић и Лена Голубовић.

Подели: