Видовдан обележен и у Владичином Хану

Поводом обележавања градске славе Видовдана, у Владичином Хану је у Храму Светог кнеза Лазара обављена света литургија коју је служио Епископ врањски господин Пахомије са локалним свештенством. Због лоших временских прилика, ту је обављено и резање славског колача, док литија није било.

 

Кум овогодишње славе је Саша Стаменковић испред Полицијске испоставе Владичин Хан ПУ у Врању, а кумство за наредну годину преузела је директорица здравствене установе Дом здравља Владичин Хан Кристина Петровић.

Потом је на градском базену приређен богат културно уметнички програм где је наступио КУД „Бранислав Нушић“ и хор ОШ „Свети Сава“.

 

 

Најбољим ученицима и наставницима додељене су награде, а појединцима и признања. За ђаке генерације проглашени су Маја Евтимов испред Гимназије „Јован Скерлић“, Анастасија Аврамовић испред Техничке школе, Десимир Ранђеловић испред Основне ОШ „Свети Сава“, Анђела Мирчић испред ОШ „Бранко Радичевић“, Јована Милошевић из ОШ „Вук Караџић“из Стубла и Алекса Младеновић из ОШ „Војвода Радовић Путник“ из Џепа.

Од наставника награђени су Душанка Станковић, Анита Стојанопвић, Млађан Младеновић, Лидија Тасић, Оливера Костић, Милан Симоновић и Радмила Крстић. Награде је уручио председник општине Владичин Хан Горан Младеновић, а присутни на свечаности били су заменик председника општине, председница Скупштине и заменик председнице Скупштине, затим председници и представници општина Пчињског и Јабланичког округа, градоначелник Врања др Слободан Миленковић, преставници институција и Коридора Србије.

 

Подели: