Сва петорица ухапшених Срба пуштена на слободу

Мештанин села Шилова Ненад Стојановић (1974) који је запослен при Војсци Србије у Врању као аутомеханичар, пуштен је данас око 13 часова на слободу, након што је дао изјаву истражним органима у Приштини, преноси телевизија Пулс из Шилова.

Он је ухапшен током јутрошње операције косовске специјалне полиције у региону Гњилана јер је наводно вршио притисак на српске припаднике Косовско безбедносних снага да напусте ту службу.

Одмах након хапшења, директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упозорио је власти у Приштини да дијалога између Београда и Приштине неће бити дуго, уколико петорица ухапшених Срба не буду пуштена.

После саслушања у каменичкој полицији ослобођена су и браћа Александар и Предраг Ђорђевић из села Беривојца.

На слободи су и начелник Косовско поморавског округа Радован Стојковић и дирекрор филијале Националне службе за запошљавање у Гњилану Јован Денић.

Њих петорицу рано јутрос привела је специјална косовска полиција у којој је учествовалo најмање 30 маскираних припадника наоружаних дугим цевима. Како је саопштено, они се терете да су деловали против уставног поретка и безбедности Косова.

Подели: